חוות דעת רופא למינוי אפוטרופוס

חוות דעת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס

פסיכוגריאטר מומלץ ד"ר עופר בר

ד"ר עופר בר פסיכוגריאטר

שמי עופר בר, בן 41, נשוי + ילד מס' רישיון לעסוק ברפואה 37237 את לימודי הרפואה שלי באוניברסיטת תל אביב סיימתי בשנת 2004. משנת 2005 ועד 2009 שרתתי בצה"ל כרופא ביחידות שדה. לאחר מכן עבדתי שנתיים בהתנדבות כרופא של משלחת לאפריקה, כיהנתי כסגן מנהל מחלקת שיקום לב במרכז רפואי גריאטרי. בשנת 2012 עשיתי התמחות בגריאטריה בשנת 2017 קיבלתי תואר " מוסמך בבריאות הציבור" מאונ' ממפיס, טנסי. בשנת 2018 הגעתי למסקנה שבכדי להגשים את החזון שלי כרופא, יהיה עלי להקים פרקטיקה פרטית שלי, וכך עשיתי.

צור קשר

מתי בית המשפט ממנה אפוטרופוס, ומדוע צריך חוות חוות דעת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס?

במאמר זה נסביר בקצרה על מינוי אפוטרופוס ועל המשמעות של חוות דעת רופא למינוי אפוטרופוס.

מינוי אפוטרופוס

הצורך במינוי אפוטרופוס מתעורר כאשר אדם מגיע למצב שבו אינו יכול לנהל את חייו באופן עצמאי. זה יכול להתרחש בכל גיל, כתוצאה מנכות, תאונה, מחלה או בעיה נפשית. באופן טבעי אנשים בגיל מבוגר עלולים להגיע למצב שבו הם נזקקים לאפוטרופוס בעקבות התדרדרות ביכולות התפקודיות והקוגניטיביות שלהם.

ההחלטה על מינוי אפוטרופוס היא החלטה של בית המשפט, זה נעשה בדרך כלל בעקבות פניה של בני משפחה או רשויות רווחה. לצורך הגשת הבקשה או שאלות על ההליך המשפטי תצטרכו כמובן להסתייע בעורך דין. בית המשפט אינו ממהר לשלול חירותו של אדם ולהתערב בחייו, זהו צעד שנעשה רק בעקבות מצבו הרפואי/הנפשי של האדם. אך לשופטים אין את היכולות להעריך בצורה מעמיקה את מצבו הרפואי או הנפשי של האדם שלגביו הם מחליטים. ומסיבה זו נדרשת חוות דעת גריאטר למינוי אפוטרופוס. במקרה של קשישים בדרך כלל נדרש רופא פסיכוגריאטר אשר יכול לתת חוות דעת הנוגעת גם לתפקוד הפיזי וגם היכולות הקוגניטיביות והנפשיות.

חוות דעת גריאטר למינוי אפוטרופוס

איננו רוצים להרחיב בהליכים המשפטיים, זהו אינו תחום ההתמחות שלנו. אך בכל זאת נרצה להפנות את תשומת לבכם לשינוי שהתרחש לפני מספר שנים בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות. על פי השינוי, אשר ידוע בתור תיקון מספר 18, מתאפשר כיום הליך חדש של ייפוי כוח מתמשך. מבלי לרדת לפרטי ההליך, בגדול המשמעות היא שניתן למנות אדם בתור שישמש בתור סוג של אפוטרופוס בתרחיש עתידי שבו הדבר יידרש. כלומר כך תוכלו למנוע מראש את הצורך בבית המשפט שיחליט על זהות האפוטרופוס.

ייפוי כוח מתמשך מומלץ מאוד עבור מי שאובחן כחולה במחלה דמנטית, כמו למשל מחלת האלצהיימר. מכיוון שלאחר אבחון דמנציה לקשישים אנו יודעים כי זהו רק עניין של זמן עד שהחולה לא יוכל לתפקד באופן עצמאי, מומלץ למהר לערוך ייפוי כוח מתמשך ולא להגיע למצב שבית המשפט יחליט עבורנו. גם במקרים אלו בדרך כלל יש צורך בחוות דעת של רופא פסיכוגריאטר מומחה.

חוות דעת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס

חוות דעת גריאטר למינוי אפוטרופוס נדרשת במקרים רבים כאשר אנשים מגיעים לגיל מבוגר. בגיל מבוגר אנשים מתקשים לתפקד, וסובלים ממחלות רבות הפוגעות בתפקוד הקוגניטיבי. ובאופן טבעי אינם מסגולים לטפל בענייניהם – אפילו לא פעולות חיים פשוטות כמו תשלום חשבון החשמל או קביעת תור לרופא. וכאשר מגיעים למצב זה, מישהו צריך לקבל החלטות ולטפל בעניינים. להזכירכם יש לזה משמעויות משפטיות רבות, ולכן בית המשפט צריך למנות אפוטרופוס.

טובתו ורווחתו של הקשיש הם בראש סולם העדיפויות של בית המשפט. בית המשפט בוחן מי האדם אשר יכול לקחת על עצמו את המשימה בצורה הטובה ביותר. באופן טבעי אלו הם בדרך כלל בני משפחה, אך לא בכל מקרה הדבר אפשרי. השיקולים הללו הם שיקולים של בית המשפט. אך בטרם מחליטים מי יהיה האפוטרופוס, נשאלת השאלה האם צריך בכלל. שופטי בית המשפט אינם מוסמכים לערוך אבחונים רפואיים או נפשיים, וזוהי הסיבה מדוע יש להציג בפניהם חוות דעת רופא למינוי אפוטרופוס.

חוות דעת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס

חוות דעת גריאטר למינוי אפוטרופוס

בקשה למינוי אפוטרופוס מוגשת אל בית המשפט לענייני משפחה. בדרך כלל מגישים אותה קרובי משפחה כמו הורים, צאצאים ובני זוג. אך גם אחרים יכולים להגיש אותה. במסגרת הבקשה ניתן להציע את זהותו של אפוטרופוס.

הבקשה צריכה להציג את הנימוקים העניינים בגינם מבקשים למנות אפוטרופוס. יש לציין בבקשה את העניינים שלשמם מבקשים למנות את האפוטרופוס.

כבר בעת הגשת בבקשה למינוי אפוטרופוס, יש צורך להגיש הערכת כשירות למינוי אפוטרופוס. בדרך כלל אנשים מגיעים אלינו לאחר שהונחו על ידי עורך הדין המטפל בהגשת הבקשה.

לצורך הכנת חוות דעת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס אתם מוזמנים לפנות אל המרפאה הפסיכוגריאטרית של דוקטור עופר בר.

הערכת רופא למינוי אפוטרופוס מפרטת את מצבו של האדם (האדם עבורו מבקשים למנות אפוטרופוס) מבחינה רפואית ונפשית. תפקידו של הרופא הוא לבחון את השאלות המרכזיות : האם האדם סוגל להביע את רצונותיו בפני בית המשפט, והאם הוא יכול לנהל את ענייניו (באופן חלקי / מלא). יכולות ספציפיות נבדקות כאן, זוהי לא סתם חוות דעת כללית. היא צריכה להיות מפורטת ומנומקת.

חוות דעת גריאטר למינוי אפוטרופוס היא לא סתם מסמך שהרופא מנפיק בקלות דעת. בטרם כתיבת חוות הדעת ישנן בדיקות מקיפות וקפדניות. הרופא ייפגש עם המטופל ועם הסביבה המקיפה אותו. הרופא יבחן את ההיסטוריה הרפואית, יערוך מבדקים שונים ואף יפנה לבדיקות שונות, כמו למשל בדיקות נוירולוגיות. כל מטופל עשוי לעבור בדיקות שונות והליך שונה, בהתאם למצבו.

חוות דעת רופא למינוי אפוטרופוס היא בעלת השפעה מכרעת בהחלטת בית המשפט. לא סביר שבית המשפט יקבע החלטה המנוגדת לקביעתו של רופא פסיכוגריאטר. בידו של הרופא אחריות רבה, וחוות הדעת חייבת לשקף את היכולות האמתיות של המטופל. כל יוקרתו המקצועית של הרופא עומדת על כף המאזניים, והוא יספק בדיקה אמינה על פי שיקול דעתו המקצועי בלבד.

חוות דעת רופא למינוי אפוטרופוס

חוות דעת רופא למינוי אפוטרופוס

כאשר נדרשת חוות דעת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס, עליכם לפנות אל רופא פסיכוגריאטר פרטי. מחיר חוות דעת רפואית לבית משפט משתנה בהתאם לנסיבות המקרה, כלומר המחיר מושפע מסוג הבדיקות שיש לבצע. במקרים מסוימים ברור מעל כל צל של ספק כי האדם אינו מסוגל לטפל בענייניו, אך ישנם מקרים בהם נדרשות בדיקות שונות על מנת לקבוע בוודאות.

לפרטים נוספים וייעוץ אתם מוזמנים לפנות אל מרפאה פסיכוגריאטרית בתל אביב.

שמרו על קשר גם בעמוד הפייסבוק.

יש לכם שאלה? דברו איתנו.

zoom

שיחת זום | וידאו ווטסאפ

במסגרת זו ניתנים %100 מהשירותים.
לרבות טיפול רפואי וחוות דעת רפואיות.
במחיר נמוך משמעותית!

שירות זה ניתן בכל רחבי מדינת ישראל

דילוג לתוכן