חוות דעת רופא גריאטרי פרטי

הערכת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס

פסיכוגריאטר מומלץ ד"ר עופר בר

ד"ר עופר בר פסיכוגריאטר

שמי עופר בר, בן 41, נשוי + ילד מס' רישיון לעסוק ברפואה 37237 את לימודי הרפואה שלי באוניברסיטת תל אביב סיימתי בשנת 2004. משנת 2005 ועד 2009 שרתתי בצה"ל כרופא ביחידות שדה. לאחר מכן עבדתי שנתיים בהתנדבות כרופא של משלחת לאפריקה, כיהנתי כסגן מנהל מחלקת שיקום לב במרכז רפואי גריאטרי. בשנת 2012 עשיתי התמחות בגריאטריה בשנת 2017 קיבלתי תואר " מוסמך בבריאות הציבור" מאונ' ממפיס, טנסי. בשנת 2018 הגעתי למסקנה שבכדי להגשים את החזון שלי כרופא, יהיה עלי להקים פרקטיקה פרטית שלי, וכך עשיתי.

צור קשר

הערכת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס נדרשת במסגרת ההליכים המשפטיים לצורך מינוי אפוטרופוס לגוף או מינוי אפוטרופוס לרכוש. הערכת גריאטר למינוי אפוטרופוס היא דבר שכיח בגילאים מבוגרים, בהם אנשים סובלים ממחלות שונות ופגיעה ביכולותיהם הקוגניטיביות. במקרים אלו לעתים ישנו צורך במינוי אפוטרופוס. באופן דומה חוות דעת רופא גריאטרי פרטי עשויה להידרש גם בהליכים משפטיים דומים כמו חוות דעת גריאטרית לייפוי כוח מתמשך, או לצורך הליכים משפטיים אחרים.

הערכת גריאטר למינוי אפוטרופוס

חוות דעת כשירות למינוי אפוטרופוס

על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, בית המשפט יכול למנות אפוטרופוס לאדם שאינו מסוגל לדאוג לענייניו האישיים, עקב מצב רפואי או הנפשי, באופן זמני או קבוע. הערכת היכולות הנפשיות או הפיזיות של האדם היא אינה בסמכותם של השופטים, ולכן הם מתבססים על חוות דעת רפואית. במקרים בהם מדובר על מינוי אפוטרופוס לאדם קשיש, זה רק טבעי כי תידרש הערכת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס.
הערכת גריאטר למינוי אפוטרופוס היא מסמך רפואי בעל משמעות משפטית. היא נעשית על פי סעיף 20 לפקודת הראיות: "בית-המשפט רשאי, אם אין הוא רואה חשש לעיוות דין, לקבל כראיה, בכתב, חוות-דעתו של מומחה בשאלה שבמדע, שבמחקר, שבאמנות או שבידיעה מקצועית (להלן – חוות-דעת), ותעודה של רופא על מצב בריאותו של אדם (להלן – תעודת רופא).” הסעיף מתווה את הכללים לפיהם נערכת ונכתבת חוות דעת רפואית.

מינוי אפוטרופוס

אפוטרופוס הוא זה האחראי על מי שאינו מסוגל לדאוג לענייניו, והמושג (וכל ההליכים) מוגדרים בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ“ב 1962. אפוטרופסות מתקיימת בשני מקרים: המקרה הראשון הוא כאשר מדובר בקטינים מתחת לגיל 18, במצב זה האפוטרופוסים הטבעיים הם ההורים, אלא אם כן ישנן בעיות יוצאות דופן הקשורות ליכולת של ההורים למלא את תפקידם. המקרה השני, שהוא יותר רלוונטי עבור חוות דעת כשירות למינוי אפוטרופוס, הוא המקרה של בגירים שאינם מסוגלים לדאוג לענייניהם בעצמם. לצורך העניין אלו הם קשישים אשר בעקבות מצבם הרפואי או הנפשי אינם יכול לדאוג לעצמם. אך באותה מידה אלו יכולים להיות גם בעלי מוגבלויות שונות שאינם קשישים.

מינוי האפוטרופוס נעשה על ידי בית המשפט, כאשר הוא רואה לנגד עיניו את טובתו של החולה. הבקשה למינוי אפוטרופוס יכולה להיות מוגשת על ידי גורמים שונים. בדרך כלל אלו הם בני המשפחה, אך אלו יכולות להיות גם רשויות שונות, כמו רשויות הרווחה.

מינוי אפוטרופוס במידה רבה שולל מאדם את החופש, ולכן זוהי אינה החלטה שניתנת בקלות דעת. בית המשפט צריך להכריע האם האדם מסוגל או לא מסוגל לנהל את ענייניו האישיים, ולצורך כך הוא צריך חוות דעת מקצועית. כאשר מדובר בקשישים ואנשים הסובלים ממחלות הגיל השלישי, חוות דעת רופא גריאטרי פרטי היא דבר מתבקש. אך במקרים מסוימים אלו יכולים להיות עובדים סוציאליים וגם רופאים בעלי תחום התמחות אחר.

הערכת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס

הערכת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס

החוק אינו מגדיר במפורש מהן דרכי הבדיקה לצורך חוות דעת כשירות למינוי אפוטרופוס, אך ישנם סטנדרטים מקצועיים ושיטות עבודה מקובלות. אלו כוללות בדיקות קוגניטיביות – נפשיות, אבחונים פסיכיאטריים, הערכות תפקודיות ובדיקות אחרות בהתאם למצב הרפואי.

הערכת גריאטר למינוי אפוטרופוס נעשית באמצעות שיחה עם המטופל, בני משפחתו, סקירת ההיסטוריה הרפואית ובדיקות שונות (כמו למשל בדיקות נוירולוגיות). הרופא מפעיל את שיקול דעתו המקצועי ועורך מסמך המפרט את מצבו הרפואי של המטופל. הקו המנחה הוא השאלה שעליה בית המשפט מבקש תשובה – האם הוא מסוגל או אינו מסוגל לנהל את ענייניו. התשובה היא לאו דווקא תשובה של כן, ולא, לעתים האדם מסוגל באופן חלקי, ולעתים המגבלה היא זמנית (למרות שזה פחות שכיח במקרים של קשישים). שאלה נוספת שעומדת על הפרק היא האם האדם מסוגל להביא את רצונותיו בפני בית המשפט.

רופא פסיכוגריאטר עורך את הבדיקה בהתאם לסטדנרטים והאתיקה המקצועית, והוא מחוייב אך ורק לאמת ולצרכים הרפואיים של המטופל. כל יוקרתו המקצועית מוטלת על כפות המאזניים והוא מחוייב לבצע בדיקה אמינה ואותנטית שתאפשר לבית המשפט לקבל את ההחלטה הנכונה. ההחלטה המשקפת את המצב האמתי.

חוות דעת כשירות למינוי אפוטרופוס

הערכת גריאטר למינוי אפוטרופוס

כמה עולה הערכת פסיכוגריאטר למינוי אפוטרופוס? עלות חוות דעת רפואית לבית משפט משתנה בהתאם לנסיבות, אין כאן מחיר אחיד. חשוב להדגיש כי מדובר ביותר מהכנת מכתב לבית המשפט, הדגש הוא על הבדיקות המקיפות שנערכות על מנת להעריך את יכולותיו הפיזיות והנפשיות של האדם עבורו מכינים את חוות הדעת. הבדיקות עשויות לכלול גם תחומים רפואיים נוספים ורופאים נוספים, אולי פחות בעת מינוי אפוטרופוס אך בהליכים משפטיים אחרים בהחלט יתכנו אונקולוגים, אורתופדים וכו.
כמו כן רופא פסיכוגריאטר עשוי להידרש להופיע בפני בית המשפט בנסיבות מסוימות.

מחיר חוות דעת פסיכוגריאטרית לבית משפט עשוי להיות כמה אלפי שקלים. מומלץ לפנות אל מרפאה פסיכוגריאטרית בתל אביב על מנת לקבל הצעת מחיר אישית.

חוות דעת רופא גריאטרי פרטי

חוות דעת רופא גריאטרי פרטי

חוות דעת כשירות למינוי אפוטרופוס ניתן לבצע באמצעות המרפאה הפסיכוגריאטרית של דוקטור עופר בר. אצלנו ניתן לקבל סל שירותים מלא הקשור לכל מחלות הגיל השלישי, כולל שירותי רופא גריאטר עד הבית. אנו מטפלים במגוון סוגיות הכוללות אבחון דיכאון לקשישים, איזון תרופתי לקשישים, אבחון אלצהיימר ועוד.

שמרו על קשר גם בעמוד הפייסבוק.

יש לכם שאלה? דברו איתנו.

zoom

שיחת זום | וידאו ווטסאפ

במסגרת זו ניתנים %100 מהשירותים.
לרבות טיפול רפואי וחוות דעת רפואיות.
במחיר נמוך משמעותית!

שירות זה ניתן בכל רחבי מדינת ישראל

דילוג לתוכן