היכולת לתכנן את העתיד היא יכולת המוקנית לאדם בריא ונורמטיבי. בגיל מבוגר כדאי לשמור על אופטימיות בנוגע לתכנון העתיד, הרפואה של היום מאפשרת לאדם המבוגר לשמור על האופטימיות, אולם זה לא אומר שצריך להיות אדיש ולא לחשוב על העתיד. המציאות היא שלעתים אדם מבוגר מאבד את יכולתו לתכנן את העתיד באופן רציונלי, אם בשל מוגבלות גופנית או שכלית. החוק מאפשר לעשות ייפוי כוח מתמשך, דהיינו ייפוי כוח שנכנס לתוקף כאשר הזקן מאבד את יכולותיו הפיזיות, הקוגניטיביות או אחת מהם ואז מיד עוברות סמכויות ההחלטה בענייניו למי שיועד לשם כך, לפי בחירתו של המבוגר מראש. החוק שמאפשר ייפוי כוח מתמשך הוא חוק יחסית חדש, פרטיו עדיין לא ברורים למי שצריך לדעת, קרי למבוגרים וקרובי משפחתם. ננסה לעשות סדר.
השאלות שמבוגרים שואלים בעניין הערכת כשירות לייפוי כוח מתמשך
ייפוי כוח מתמשך הוא ייפוי כוח שמאפשר למבוגר להעביר את סמכויות ההחלטה בענייניו לקרובי משפחתו או מכריו, במידה והוא יאבד את יכולת השיפוט שלו. כדי שיהיה ניתן להעביר את הסמכויות יש צורך בהערכה של פסיכוגריאטר מומלץ. תוחלת החיים המתארכת בארץ ובעולם גורמת ליותר ויותר אנשים מבוגרים להתעניין ולבקש מידע על הערכת כשירות לייפוי כוח מתמשך. זה נשמע לכם מוכר? האם גם אתם מחפשים מידע על הערכת כשירות לייפוי כוח מתמשך?
על 5 השאלות הנפוצות של מבוגרים ובני משפחתם בעניין ייפוי כוח מתמשך – במאמר שלפניכם.
מוזמנים לקרוא, ליישם ולשתף.
- שאלה: האם אדם שאובחן כסובל מדמנציה יכול לעשות ייפוי כוח מתמשך?
תשובה: אין בזה כללים של כן ולא. זה תלוי בהערכה של רופא מומחה לגבי הכשירות של המבוגר לקבל החלטות ובשלבי ההתקדמות של המחלה באותה עת. הערכה זו נעשית באמצעות פגישה אצל פסיכוגריאטר שבו בודק הפסיכוגריאטר את הבנתו הכללית של המבוגר ויכולותיו לקבל החלטות בדעה צלולה. ולאחר מכן על סמך הנתונים יביע המבוגר את רצונותיו לגבי מיופה הכוח שהוא מעוניין בו וכן אם הוא מעוניין לצרף הוראות נוספות לייפוי הכוח המתמשך, בתנאי כמובן שלפי הערכת הרופא הוא כשיר לקבל החלטות.
אבחון גריאטר ייפוי כח מתמשך – האם זה חובה?
- שאלה: מי מוסמך לעשות אבחון גריאטר ייפוי כוח מתמשך, כלומר מי יכול לקבוע את כשירות המבוגר לעניין כניסת הייפוי כוח לתוקף?
תשובה: בחוק אין כרגע הגדרה ברורה לגבי זהות המומחה שיכול לקבוע את אי הכשירות של המבוגר, אך ההמלצה היא שהערכה תינתן על ידי איש מקצוע העוסק בתחום הספציפי שבו המבוגר הפך לכאורה לבלתי כשיר. כלומר אם חוסר כשירותו קשורה למגבלה נפשית, מומלץ שחוות הדעת תינתן על ידי פסיכיאטר ואם המגבלה היא גופנית מומלץ לפנות לגריאטר חוות דעת במרכז. ובכל מקרה ניתן לפנות לפסיכוגריאטר.
- שאלה: האם כניסת ייפוי הכוח לתוקף חייבת להיות באמצעות חוות דעת של מומחה?
תשובה: לא חובה. בעת עריכת ייפוי הכוח יכול הממנה (כלומר המבוגר) להחליט על הדרך שבה יוחלט על כניסת הייפוי כוח לתוקף, אחת הדרכים היא באמצעות אבחון גריאטר ייפוי כח מתמשך או חוות דעת של פסיכוגריאטר.
מה בודקים במסגרת אבחון גריאטר תל אביב
- שאלה: מה בודק פסיכוגריאטר בעת הכנת אבחון גריאטר תל אביב לצורך ייפוי כוח מתמשך?
תשובה: כחלק מההערכה של תפקוד המבוגר לצורך החלטה על החלת ייפוי הכוח אנו בודקים את תפקודו הקוגניטיבי של המבוגר, עושים לו מבחן דיכאון והערכת תפקוד גופני בעיקר אם יש היסטוריה של מחלות נוירולוגיות ואחרות.
לסיכומו של דבר – יותר ויותר אנשים מבוגרים מתעניינים ומבקשים לקבל מידע על הערכת כשירות לייפוי כוח מתמשך ועל ייפוי כוח מתמשך בכלל וכמו שיכולתם ללמוד מהמאמר, חשוב לדעת שהממנה צריך לקבוע באיזו צורה ייכנס ייפוי הכוח לתוקף כשאחת מהאפשרויות היא חוות דעת פסיכוגריאטר מומחה והיא האפשרות המומלצת. באבחון גריאטר תל אביב בודק פסיכוגריאטר את תפקודו הקוגניטיבי והגופני של המבוגר ובמיוחד הרקע הנוירולוגי.
אבחון פסיכוגריאטר ייפוי כח מתמשך
עכשיו תורכם – עד עכשיו הצגנו בפניכם 5 שאלות נפוצות של מבוגרים ובני משפחותיהם בעניין אבחון פסיכוגריאטר ייפוי כח מתמשך. עכשיו הבמה כולה שלכם. מה תוכלו להוסיף מניסיונכם? איזו שאלה מטרידה אתכם מעבר ל-5 השאלות שהצגנו במאמר? אנא, שתפו כדי שכולנו נוכל ללמוד ולהתקדם.
ובכדי לקבל מידע מורחב ועדכני הרימו טלפון ותאמו אתנו פגישת ייעוץ.
אהבתם? שתפו את המאמר עם חברים.
רוצים לקבל עוד הרבה טיפים מועילים, עצות שוות והדרכה מעשית לעניין אבחון פסיכוגריאטר ייפוי כח מתמשך או לעניין חוות דעת פסיכוגריאטר לביטוח לאומי וכן לגבי הערכת גריאטר לביטוח לאומי? בקרו באתרנו וכנסו למאמר המתאים.