יש לכם הורה שעבר את גיל ה-90? קודם כול מזל טוב! זה מרגש ומאתגר כאחד. במאמר זה אנו נביא את המידע הרלוונטי לכם בקשר לביטוח הלאומי, בקשר לתביעת גמלת סיעוד ולהערכת גריאטר לביטוח לאומי ועוד. רוצים לדעת האם בודקים את תפקוד ההורה בבית? או שניתן להסתפק בהערכה תפקודית של גריאטר? כל זאת במאמר שלפנינו.
הערכת גריאטר לביטוח לאומי לקשישים מגיל 90 ומעלה
מבוגרים וקשישים בעלי קשיים בתפקוד זכאים לגמלת סיעוד מהביטוח הלאומי אם הם עומדים בקריטריונים. התהליך מתחיל בהגשת טופס 'תביעה לגמלת סיעוד', או בטופס 'תביעה לבדיקה מחדש של זכאי עקב טענות החמרה' – אם כבר הגשתם בעבר ונדחיתם וכעת חלה החמרה במצבו של הקשיש. בדרך כלל יישלח מעריך מטעם הביטוח הלאומי לבית הקשיש ויערוך 'מבחן תלות'. אצל מבוגרים מעל גיל 90 אפשר להגיש הערכה של רופא לגבי רמת התפקוד של הקשיש במקום להיבדק בבית.
מרפאתנו מוכרת אצל הביטוח הלאומי להגשת דו"ח הערכה תפקודית. המלצתנו: הזמינו את ההערכה לפני הגשת התביעה, זה יזרז את התהליך. ולפני שנמשיך, עוד הערה חשובה: אם החלטתם להגיש תביעה או הוכחת החמרה בעקבות פציעה או טיפול רפואי מורכב המתינו עד לאחר שהקשיש ישתחרר מהאשפוז, בדיקת כשירות של הקשיש שנערכה תוך כדי אשפוז לא תתקבל.
מתי להזמין הערכת כשירות לביטוח לאומי
כדי להקל עליכם את התהליך, אנו מביאים רשימה כרונולוגית של סדר הפעולות המומלץ לקבלת הגמלה:
- הזמנת הערכת כשירות לביטוח לאומי אצל פסיכוגריאטר מוסמך.
- הגשת טופס התביעה לביטוח הלאומי.
- המתנה לקבלת תשובה.
- אישור זכאות לקבלת גמלה קבועה או זמנית, או לחילופין דחיית התביעה.
- במקרה של דחייה אפשר להגיש ערעור.
- המתנה לאישור או דחיית הערעור.
- אם הערעור נדחה ניתן להגיש בקשה להחמרה, הכוללת חוות דעת חדשה של הערכת גריאטר לביטוח לאומי, במידה והמצב הוחמר.
נציין כי דו"ח הערכת כשירות לביטוח לאומי של ד"ר בר מתמקד ברמת התפקוד של הקשיש ופחות בפרטי אבחון וטיפול. כך גם אנו ממליצים לכל מי שמזמין אצלנו חוות דעת לתביעה בשמו של הקשיש (צאצא או מטפל), להתמקד בקושי התפקודי, הנושאים האחרים אינם מעניינם של רופאי הביטוח הלאומי, וזה עלול להיות בזבוז זמן אם לא להזיק. כקליניקה גריאטרית פרטית מנוסה ומקצועית, נעשה ככל שנוכל, כדי שהגמלה תאושר.
מידע כללי על הערכת פסיכוגריאטר לביטוח לאומי
- מה הכוונה להתייחס להיבטים תפקודיים? הערכת פסיכוגריאטר לביטוח לאומי צריכה להכיל התייחסות לגבי מצבו של הקשיש, בין היתר בעניינים הבאים: תפקוד במטלות יומיומיות, האם הוא מתמצא בממדי מקום וזמן, האם הוא משתמש בכספים באופן רציונלי וכו'.
- גובה הגמלה: גמלת סיעוד לא ניתנת בסכום שווה לכל מי שמאושר, הגמלה מורכבת מחבילת סיוע לקשיש בהתאם לצרכים שלו, אם בכסף או בתשלום לשירותים שהוא זקוק להם על מנת לנהל אורח חיים תקין ככל האפשר.
- בעניין ערעור: במידה והוגש ערעור לתביעה שנדחתה ייתכן וועדת העררים תפנה את הקשיש לבדיקה רפואית נוספת לשם הערכה של חומרת הליקוי בגינה נתבעת הגמלה.
- חשוב לדעת: ערעור ותביעה בגין החמרה הם שני דברים נפרדים שאין קשר ביניהם. תביעה בגין החמרה דורשת הגשה מחדש של הערכת פסיכוגריאטר לביטוח לאומי והיא נבדקת על ידם כתביעה ראשונית, לעומת ערעור שאותו ניתן להגיש רק במקרה וישנה טענה על החלטה לא נכונה של הוועדה.
הערכת רופא לביטוח לאומי כדי לנצל את זכויות הקשיש
פנו אלינו לקבלת הערכת רופא לביטוח לאומי. אנו נעשה ככל הניתן על מנת שתקבלו את המגיע לכם. המוטו שלנו הוא – ההורים שלנו זכאים להזדקן ללא סבל וחולי. ותמיד נזכור שזה אפשרי בהחלט! באמצעות אבחון דמנציה לקשישים או אבחון מוקדם של מחלות אחרות ומצבי דיכאון אצל מבוגרים זה אפשרי, ולא לשכוח – גם ניצול זכויות מהמדינה המגיעות להם בדין הם אשר יביאו להם, ככל הניתן, רווחה ואיכות חיים. זוהי מטלה המוטלת עליכם – הצאצאים / קרובי משפחה / מטפלים בכוחות משותפים יחד אתנו – הסגל הרפואי המלווה אותם ודואג לרווחתם הכלכלית והנפשית.
לכן אנו אומרים: גם אם בעבר נדחתה בקשת גמלת הסיעוד, הגישו אותה שוב בכל מקרה של החמרה, יחד עם דו"ח הערכת רופא לביטוח לאומי שבו הוא מעיד על ההחמרה. ולצורך העניין, גם דיכאון וחרדה נחשבים כהחמרה. הזמינו כעת הערכת גריאטר לביטוח לאומי.